Trainingskamp pupillen een succes!

De 12- en 13-jarige meisjes van Dames Basketbal Club Houthalen waren twee dagen op trainingskamp in sporthal Lakerveld. “Slapen doen ze thuis”, zegt jeugdcoördinator Hilde Kreemers die met coach Lisa Gielen de sportsters begeleidt.

“Normaal zijn de Miniemen er ook bij maar hun coach had zelf een trainingskamp. Ze oefenen van 10 tot 16 uur om hun basis te verbeteren. ‘s Middags krijgen ze een kop soep waar ze hun meegebrachte boterhammen bij kunnen eten.”
Natasha Wendelen is vrijwilligster van dienst en schept tomatensoep met kippenballetjes op. Dochter Myrthe (12) is al drie jaar lid van de club. “Ik ben begonnen op voorstel van een vriendinnetje. Die was gestopt met dansen. Elk jaar ga ik mee op kamp.”

Een welkome bezigheid in deze regenachtige kerstvakantie vindt ze. “We zijn een afdeling van DBC Houthalen en trainen drie keer per week”, zegt Hilde. “Op maandag is het niet verplicht maar iedereen komt toch. Ze vinden het blijkbaar erg leuk. Er zijn altijd nog meisjes welkom om ons team te versterken”.

Categories: Algemeen, Nieuws